Wiosenne risotto wg Bartka Boratyna
- Całkowity czas 10 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Ryżu Arborio
200 g Szpinaku
200 g Bobu (może być mrożony)
200 g Groszku zielonego (może być mrożony)
2 łyżka Oliwy z oliwek
50 g Serka mascarpone
250 ml Wody
250 ml Wywaru drobiowego
100 g Tarty parmezan
2 Ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posiekaj szpinak. Do Cook4me wlej oliwę i uruchom smażenie.
Etap 2 /6
Podsmaż czosnek, szpinak, bób oraz groszek.
Etap 3 /6
Wlej wodę i bulion, smaż cały czas.
Etap 4 /6
Dodaj ryż i gotuj pod ciśnieniem 8 min.
Etap 5 /6
Dodaj mascarpone i parmezan, dokładnie wymieszaj. Odstaw na 5 min.
Etap 6 /6
Uruchom utrzymywanie ciepła. Smacznego!