Brokuły po hiszpańsku wg Bartka Boratyna
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Różyczek brokułu
1 Świeża brzoskwinia (można użyć też z puszki)
Świeżej pietruszki
0.5 łyżka Musztardy
Sól i pieprz do smaku
100 g Kiełbasy chorizo
1 Niewielka czerwona cebula
100 ml Śmietanki 30%
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż do miski pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cebulę pokrojoną w cienkie piórka i posiekaną pietruszkę.
Etap 2 /4
Podsmaż lekko chorizo, dodaj śmietankę oraz musztardę. Odłóż do miski do wystudzenia.
Etap 3 /4
Wlej 200 ml wody do Cook4Me, załóż koszyczek do gotowania na parze i ugotuj różyczki brokułu. Gotuj pod ciśnieniem 4 min.
Etap 4 /4
Na talerz wyłóż ugotowane brokuły, dodaj śmietanowe chorizo, a na wierzch dodaj „sałatkę” z brzoskwini. Smacznego!