Czekoladowe ciasto lawa
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 unit
225 g Gorzka czekolada
145 g Masło
4 Jajka
80 g Cukier
1 szczypta Sól
25 g Mąka
0.5 cl Ekstrakt waniliowy
10 g Masło
10 g Mąka
10 g Cukier puder
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni góra/dół.
Etap 2 /8
W rondelku rozpuść czekoladę z masłem.
Etap 3 /8
W misie urządzenia umieść jajka, cukier i sól. Naciśnij "Start".
Etap 4 /8
Następnie do misy urządzenia dodaj mąkę i ekstrakt waniliowy. Naciśnij "Start".
Etap 5 /8
Na koniec do misy urządzenia dodaj ciepłą mieszankę czekolady i masła i naciśnij "Start".
Etap 6 /8
Ciasto przełóż do oprószonej mąką i wysmarowanej masłem formy.
Etap 7 /8
Piecz 15 minut w 200 stopniach góra/dół.
Etap 8 /8
Następnie odstaw ciastka na chwilę do ostygnięcia, wyjmij z formy, udekoruj cukrem pudrem i od razu podawaj.