Schab w sosie
- Całkowity czas 53 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 48 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 plastrów schabu
2 łyżka oleju
2 cebule pokrojone w piórka
250 ml gorącego bulionu
1 łyżeczka sosu sojowego
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
2 łyżka mąki pszennej
100 ml zimnej wody
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Schab delikatnie posyp solą i pieprzem z obu stron.
Etap 2 /6
Urządzenie Cook4me uruchomić na smażenie wysokie, gdy urządzenie się rozgrzeje, dodać olej i cebulę. Smażyć cebulę do zarumienienia, co jakiś czas mieszając.
Etap 3 /6
Następnie zsuń cebulę na bok, a w misie ułóż 4 plastry schabu i obsmaż je z obu stron, wyjmij je na talerzyk, a do misy włóż 4 pozostałe plastry schabu i obsmaż je z obu stron.
Etap 4 /6
Umieść w misie cały schab, dodaj gorący bulion, liść laurowy, ziele angielskie, sos sojowy. Zamknij pokrywę i gotuj pod wysokim ciśnieniem, czas 30 min.
Etap 5 /6
W kubeczku rozmieszaj 100 ml zimnej wody, 1 łyżeczkę słodkiej papryki i 2 łyżki mąki pszennej na jednolitą zawiesinę.
Etap 6 /6
W Cook4me ustaw program duszenie wysokie, czas 5 min. Do misy dodaj zawiesinę wody z mąką i delikatnie zamieszaj, gdy sos się zagotuje, możesz odłączyć urządzenie. Podawaj z ziemniakami i mizerią.