Udziec jagnięcy w ziołowej panierce z fasolką flageolet i świeżymi ziołami
- Całkowity czas 2 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1.6 kg Udziec jagnięcy
70 g Bułka tarta
7 g Sól
2 łyżka Oregano
2 łyżka Tymianek
60 ml Oliwa z oliwek
1 kg Fasolki flageolet
3 łyżka Świeży szczypiorek
2 łyżka Świeży tymianek
2 łyżka Świeży rozmaryn
50 g Masło
50 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj panierkę. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu i odstaw na bok.
Etap 2 /8
Przygotuj dodatek. Wymieszaj fasolkę flageolet z wszystkimi składnikami w naczyniu.
Etap 3 /8
Włącz misę 1. Umieść udziec bez panierki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 4 /8
Wyjmij udziec z urządzenia i rozłóż panierkę na wierzchu mięsa, mocno dociskając.
Etap 5 /8
Włącz misę 1. Umieść udziec ponownie w urządzeniu wyposażonym w płytę.
Etap 6 /8
Włącz misę 2. Umieść fasolkę w misie.
Etap 7 /8
Naciśnij SYNC, aby zakończyć gotowanie jednocześnie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie. Od czasu do czasu mieszaj warzywa.
Etap 8 /8
Podawaj od razu.