*Garlic and herb mayonnaise
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 cl Olej słonecznikowy
8 cl Oliwa z oliwek
20 g świeży koperek
20 g Świeża natka pietruszki
2 Żółtka
3 łyżka Woda
90 g Musztarda dijon
1 goździk Czosnek
1 łyżka Świeży sok z cytryny
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od oleju. W razie potrzeby dociśnij świeże zioła szpatułką.
Etap 2 /4
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Ilość musztardy i przypraw można dostosować do własnych preferencji.
Etap 4 /4
Ten domowy majonez można podawać z paluszkami z surowych warzyw, takich jak marchew, seler lub papryka, jako zdrową przekąską bądź użyć go jako sosu do bogatych w białko pasztecików z komosy ryżowej lub ciecierzycy – to idealny posiłek dla sportowców.