Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • KREWETKI:

  • 8 Duże krewetki

  • 1 Żółtko

  • 220 ml Woda

  • 70 g Mąka

  • 35 g Mąka kukurydziana

  • 1.5 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 150 g Bułka tarta panko

  • Sól, pieprz

  • FASOLKA:

  • 450 g Fasolka szparagowa

  • 60 g Mąka

  • 140 g Mąka

  • 1 łyżeczka Mielony kminek

  • 1 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 1 łyżeczka Cebula w proszku

  • 150 ml Piwo

  • Sól, pieprz

  • SOS:

  • 170 g Majonez

  • 20 g Sos sriracha

  • 1 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 1 łyżeczka Cebula w proszku

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Obierz krewetki, ale nie odrywaj ogonów. W dużym naczyniu wymieszaj żółtko z wodą. Dodaj mąkę, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, a następnie ubij wszystko. Włóż do lodówki na godzinę.

  • 8 Duże krewetki
  • 1 Żółtko
  • 220ml Woda
  • 70g Mąka
  • 35g Mąka kukurydziana
  • 1.5łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 150g Bułka tarta panko

Etap 2 /10

Do głębokiego naczynia wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Zanurz krewetki w tempurze, a następnie w bułce tartej.

Etap 3 /10

W małym naczyniu wymieszaj majonez, sos sriracha, czosnek, cebulę, sól i pieprz. Odstaw na bok.

  • 170g Majonez
  • 20g Sos sriracha
  • 1łyżeczka Czosnek w proszku
  • 1łyżeczka Cebula w proszku
  • Sól, pieprz

Etap 4 /10

W dużym naczyniu wymieszaj fasolkę szparagową i pierwszą porcję mąki. W dużym naczyniu wymieszaj pozostałą mąkę, kminek, czosnek, cebulę, sól i pieprz. Powoli wlewaj piwo i mieszaj, aż powstanie gęste ciasto. Zanurz fasolkę szparagową w cieście.

  • 450g Fasolka szparagowa
  • 60g Mąka
  • 140g Mąka
  • 1łyżeczka Mielony kminek
  • 1łyżeczka Czosnek w proszku
  • 1łyżeczka Cebula w proszku
  • 150ml Piwo
  • Sól, pieprz

Etap 5 /10

Aktywuj miskę 1. Połóż panierowane krewetki na talerzu.

Etap 6 /10

Aktywuj miskę 2. Połóż fasolkę szparagową na talerzu.

Etap 7 /10

Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.

Etap 8 /10

W połowie gotowania wymieszaj fasolkę szparagową.

Etap 9 /10

Upewnij się, że krewetki są dokładnie ugotowane; może się to różnić w zależności od ich wielkości.

Etap 10 /10

Podawaj krewetki z fasolką szparagową i sosem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
0 min.

Rybna zapiekana z fasolką szparagową, batatami z twarogiem i tymiankiem

ratings.NaN

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Rybna zapiekana z fasolką szparagową, batatami z twarogiem i tymiankiem
Tefal
Tefal
15 min.

Ekspresowa fasolka szparagowa

ratings.4.7

3 Recenzje

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Ekspresowa fasolka szparagowa
Tefal
Tefal
25 min.

Pikantna fasolka szparagowa

ratings.NaN

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pikantna fasolka szparagowa
Tefal
Tefal
30 min.

Kalafior w panierce curry

ratings.NaN

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Kalafior w panierce curry
Tefal
Tefal
55 min.

Kawałki dorsza w panierce

ratings.NaN

Krewetki w piwnej panierce i fasolka szparagowa w tempurze - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Kawałki dorsza w panierce