Tortellini ze szpinakiem
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Tortellini ze szpinakiem i ricottą
300 g Szpinak
300 g Pieczarki
1 szt. Cebula
300 ml Woda
300 ml Śmietanka
3 łyżka Olej
6 łyżka Tarty parmezan
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Obierz i posiekaj cebulę.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /7
Dodaj cebulę i grzyby. Podsmaż przez kilka minut. Dodaj szpinak cały czas mieszając.
Etap 5 /7
Gdy szpinak się usmaży, dodaj makaron, wodę, sól i pieprz. Wymieszaj.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Wlej śmietanę. Przykryj i pozostaw na 1 minutę. Podawaj z parmezanem.