Tarta na spodzie z twarogu z truskawkami
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
4 porcja XL
250 g Ser twarogowy
50 g Płatki owsiane
100 g Jajko
Sól
400 g Mrożone truskawki
Dowolny zamiennik cukru
200 g Jogurt naturalny
20 g Ekstrakt waniliowy
20 g Żelatyna
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Truskawki włożyć do garnka, polać zamiennikiem cukru i dusić 10 min na wolnym ciśnieniu.
Etap 2 /7
Dodać żelatynę/agar i dokładnie wymieszać. Pozostawić do zagęszczenia.
Etap 3 /7
Wszystkie składniki tarty wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Etap 4 /7
Wyklepać ciasto na papierze do pieczenia w garnku.
Etap 5 /7
Piec pod nakładką Extra Crisp w temperaturze 180°C przez 15 minut.
Etap 6 /7
Mus truskawkowy wyłożyć na tarcie.
Etap 7 /7
Przygotować sos z jogurtu i wanilii. Polewać kawałki tarty przed podaniem.