Owocowa „pizza” na owsianym spodzie z kremem kokosowym
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
400 g Płatki owsiane
80 g Miód
90 g Cukier
100 g Olej kokosowy
100 g Przecier jabłkowy
100 g Orzech pekan
2 łyżeczka Cynamon
400 ml Mleczko kokosowe
40 g Cukier puder
250 g Truskawka
8 Figa
250 g Malina
120 g Borówka
2 Kiwi
Mięta
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umieść szklany pojemnik, w którym będziesz ubijać mleczko, w zamrażarce.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj ręcznie: płatki owsiane, miód, cukier, olej kokosowy, kompot, orzechy pekan i cynamon. Następnie Przełóż masę do nieprzywierającej formy, rozprowadź równo i wygładź wierzch. Uruchom program na wskazany czas.
Etap 3 /6
Pozostaw do ostygnięcia, następnie przełóż na kratkę.
Etap 4 /6
Przygotuj krem: wyjmij pojemnik z zamrażarki i wlej do niego mleczko kokosowe. Za pomocą miksera ubijaj mleczko, aż utworzy się krem o sztywnym wierzchołku. Dodaj cukier puder i ubijaj, aby połączyć składniki.
Etap 5 /6
Pokrój truskawki na 4 części, a figi na 8. Nałóż krem szpatułką na wierzch spodu pizzy, a następnie ułóż owoce i kilka listków mięty.
Etap 6 /6
Natychmiast podawaj.