Sernik z truskawkami
- Całkowity czas 4 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
Spód:
150 g Ciasteczek owsianych (polecam takie z czekoladą)
2 łyżka Masła
Sernik:
270 g Serka kanapkowego typu Philadelphia
120 g Drobnego cukru
2 Jajka
120 g Kwaśnej śmietany
1 łyżeczka Ekstraktu waniliowego
Soli
Do podania: świeże truskawki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową - minimum 2 godziny poza lodówką.
Etap 2 /7
Ciasteczka zmiksuj, dodaj do nich roztopione masło i wymieszaj - konsystencja musi przypominać mokry piasek, w razie potrzeby dodaj więcej masła.
Etap 3 /7
Formę wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Uformuj spód z ciasteczek i wstaw formę do lodówki.
Etap 4 /7
Wszystkie składniki na masę serową wymieszaj mikserem ręcznym/planetarnym na średnich obrotach. Przelej masę do formy i wyrównaj.
Etap 5 /7
Włóż formę do AirFryer’a Tefal, ustaw temperaturę na 150°C i czas na 30 min. Sprawdź sernik po 25 minutach - sernik jest gotowy jak wierzch jest skarmelizowany, ale sernik nadal się trzęsie.
Etap 6 /7
Ostudź sernik na blacie, a następnie w lodówce minimum 4 h lub całą noc.
Etap 7 /7
Zjedz z truskawkami 🍓 Smacznego!