Sznycelki z indyka z papryką w słodkim sosie
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Sznycli z piersi indyka
7 Łyżek oliwy
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
3 łyżeczka Słodkiej papryki
2 łyżeczka Bazylii
160 g Papryki czerwonej pokrojonych w paski
80 g Cebuli w piórka
1 łyżka Płynnego miodu
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Sznycle pokrój w mniejsze kawałki. Do miski wlej 3 łyżki oliwy, dopraw czosnkiem granulowanym, słodką papryką, bazylią oraz solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /5
Podsmaż przez 6 minut w trybie średnie smażenie mieszając oraz obracając mięso z każdej strony.
Etap 4 /5
Cebulę posiekaj w piórka, a paprykę pokrój w paski podłużne.
Etap 5 /5
Do Cook4me wlej 4 łyżki oliwy oraz łyżkę miodu, dodaj cebulę oraz paprykę, podsmaż przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Zawartość wyciągnij z urządzenia i przełóż na talerz.