Stek wołowy z brokułem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
350 g Udźca wołowego
3 Ząbki czosnku
50 g Masła klarowanego
Tymianku
Sól i pieprz
Brokuł
100 g Jogurtu naturalnego
1 łyżka Majonezu
100 g Sera feta
50 g Płatków migdałowych
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Brokuł umyj i umieść w koszyczku do gotowania na parze w Cook4Me. Wlej do misy szklankę wody. Gotuj na parze.
Etap 3 /6
Wykonaj sos. Połącz ze sobą jogurt, majonez, sól oraz pieprz. Obierz ząbek czosnku i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj całość.
Etap 4 /6
Ugotowany brokuł wyłóż na talerz. Polej sosem jogurtowym. Pokrusz fetą oraz posyp płatkami migdałów.
Etap 5 /6
Mięso wołowe pokrój na dwa plastry. Smaż na maśle z obu stron po 3 minuty z dodatkiem dwóch ząbków czosnku oraz tymianku.
Etap 6 /6
Wyłóż usmażone steki na deskę i poczekaj około 3 minuty zanim pokroisz je w plastry. Dzięki temu pozostaną soczyste. Ułóż pokrojone plastry obok brokuła.