Stek z frytkami
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1.6 kg Ziemniak
6 g Papryka
Sól
60 ml Olej
8 filet Polędwica wołowa
Pieprz
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz ziemniaki i pokrój je w duże frytki o grubości 2 cm. Połóż na ściereczce, aby przeschły, a następnie przełóż do miski. Dodaj paprykę i sól i wymieszaj tak, aby frytki były równomiernie pokryte. Dodaj olej i wymieszaj razem.
Etap 2 /4
Włóż do urządzenia płytę grillową. Rozłóż na niej połowę frytek i umieść w urządzeniu. Ustaw tryb FRYTKI na 200°C na 25 minut i rozpocznij pieczenie. Podczas smażenia raz lub dwa razy przemieszaj frytki.
Etap 3 /4
stopień wypieczenia. Uruchom program i w połowie obróć steki w połowie czasu.
Etap 4 /4
Powtórz proces z pozostałymi stekami.