Stek z sosem chimichurri
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
45 g Posiekana natka pietruszki
45 g Posiekana kolendra
7 cl Oliwa z oliwek
1 Cebula
3 Obrane ząbki czosnku
3 łyżka Sok z cytryny
3 łyżka Ocet winny z czerwonego wina
1 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Pieprz
3 szczypta Płatki chili
600 g Stek z przepony wołowej w plastrach
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przyrządź sos chimichurri. W pojemniku blendera zmiksuj natkę pietruszki, kolendrę, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, sok z cytryny, ocet z czerwonego wina, sól, pieprz i płatki chili. Włóż sos do lodówki.
Etap 2 /4
Dopraw mięso solą i pieprzem. Umieść je w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /4
Obróć w połowie pieczenia.
Etap 4 /4
Pokrój mięso w cienkie plastry i natychmiast podawaj z sosem chimichurri.