Grillowany rumsztyk z sosem chimichurri
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Rumsztyk
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
1 Cebula dymka
2 Czosnek
2 łyżka Pietruszka
2 łyżeczka Oregano
1 Papryczka
2 łyżka Ocet winny
0.5 Limonka
12 cl Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj sos: posiekaj papryczkę, dymkę, czosnek i pietruszkę i wymieszaj w średnim pojemniku z pozostałymi składnikami na sos. Mięso: dopraw solą i pieprzem, następnie naoliw.
Etap 2 /4
Włącz OptiGrill. Wybierz program do czerwonego mięsa i naciśnij OK. Po zakończeniu nagrzewania połóż wołowinę na grillu i zamknij go. Grilluj, aż wskaźnik świetlny zmieni kolor na czerwony.
Etap 3 /4
Gdy mięso będzie już gotowe, pokrój je w cienkie plastry i ułóż na talerzu. Polej przygotowanym sosem chimichurri.
Etap 4 /4
Podawaj natychmiast. Smacznego!