Ryba z warzywami na parze
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Ryby, np. polędwicy z dorsza
Sok z połowy cytryny
Sól i pieprz do smaku
150 g Marchewki
80 g Pietruszki
80 g Pora
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Rybę dopraw solą i pieprzem. Warzywa pokrój w plasterki. Połowę warzyw włóż w papilotki zrobione z papieru do pieczenia. Na nie połóż rybę, skrop ją sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pozostałe warzywa.
Etap 2 /2
Do Cook4Me wlej 500 g wody. Wstaw koszyczek do gotowania na parze. Włóż do niego papilotki z rybą i warzywami – tak, aby zostawić kilka odsłoniętych otworów. Zamknij urządzenie i gotuj. Gotowe!