Rustykalne leczo z kremem gorgonzola
- Całkowity czas 18 min.
- 18 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cukinia zielona
1 Cukinia żółta
1 Cebula cukrowa
2 Papryki kolorowe
1 Papryka chilli
3 Ząbki czosnku
1 łyżka Cukru
Sól, pieprz
1 łyżka Papryki słodkiej mielonej
500 ml Passaty pomidorowej
200 g Gorgonzoli
200 g Mascarpone
2 Ciabatty
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W Cook4me włączamy smażenie. W trakcie nagrzewania kroimy warzywa (cukinię, paprykę, cebulę i chilli) w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Do nagrzanej misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy 4 minuty. Do smażących się warzyw dodajemy przyprawy. Gdy poczujemy zapach papryki, wlewamy pomidory. Całość mieszamy.
Etap 2 /3
Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 15 minut. W międzyczasie robimy krem z mascarpone i gorgonzolą rozcierając w misce tłuczkiem i doprawiając solą i pieprzem.
Etap 3 /3
Grzanki obficie smarujemy kremem i serwujemy z gotowym leczo.