Pulpeciki z fasoli adzuki
- Całkowity czas 52 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
225 g Ugotowana fasola adzuki lub czerwona fasola, opłukana i odsączona
60 g Płatki owsiane
1 Obrana i posiekana cebula
1 goździk Ząbek czosnku, obrany i posiekany
1 łyżka Koncentrat pomidorowy
1 łyżka Papryka
2 łyżka Mąka
1 Obrana i posiekana brązowa cebula
400 g Passata pomidorowa
100 ml Bulion warzywny
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wymieszaj fasolę z płatkami owsianymi, cebulą, czosnkiem, koncentratem pomidorowym i papryką. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Etap 3 /6
Wlej olej do garnka i podsmaż pulpeciki. Odłóż na bok. Dodaj cebulę i podsmaż.
Etap 4 /6
Wlej passatę i bulion.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Włóż pulpeciki do sosu i duś przed podaniem.