Pulpeciki z makaronem jednogarnkowe
- Całkowity czas 31 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 21 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mielonej wieprzowiny
2 małe cebule
1 bułka
1 łyżeczka soli (do przyprawienia mięsa)
1200 ml wody
400 g makaronu wstążki
0.5 łyżeczki soli (do przyprawienia sosu)
1 łyżeczka Vegety
1 jajko
2 łyżki oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Posiekaj drobno cebulę. Pomieszaj dokładnie mieloną wieprzowinę z cebulą, solą, jajkiem i namoczoną w wodzie, odciśniętą, podzieloną na malutkie kawałeczki bułką.
Etap 2 /3
Uformuj z mięsnej masy małe pulpeciki i obsmaż je szybko na oliwie bezpośrednio w misie Tefal (mogą zostać półsurowe w środku). Wskazaną porcję trzeba usmazyc na dwa razy. Następnie wyjmij z misy pulpeciki i, nie przerywając smażenia, dodaj wodę z Vegetą i solą do smaku. Kiedy się zagotuje, dodaj makaron i wymieszaj.
Etap 3 /3
Połóz na makaronie pulpeciki. Gotuj pod ciśnieniem.