Falafele z czerwonej fasoli
- Całkowity czas 41 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Czerwona fasola
200 g Ciecierzyca
4 łyżka Mąka
1 łyżka Woda
1 Szalotka
2 Czosnek
2 łyżka Przyprawa ras-el-hanout
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 Kolendra
Sól
Pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz oleju. Uformuj klopsiki o średnicy 4 cm.
Etap 3 /5
Posmaruj klopsiki olejem. Włóż je do Cook4me.
Etap 4 /5
Wyłącz Cook4me. Ustaw Extra Crisp w Cook4me.
Etap 5 /5
Włącz program nr.2 na 26 minut. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.