Pieczony schab w sosie musztardowo-miodowym
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Schabu
3 łyżka Miodu
3 łyżka Musztardy łagodnej
2 łyżka Oliwy
0.5 Cebuli białej
4 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 gałązka Świeżego rozmarynu
200 ml Bulionu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Schab dobrze umyj oraz oczyść.
Etap 2 /5
Miód, musztardę oliwę oraz przyprawy połącz, najlepiej blenderem. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty. Mięso porządnie natrzyj marynatą i umieść w szklanym naczyniu. Marynuj przez 48 h w lodówce.
Etap 3 /5
Schab wyjmij z lodówki. Obsmaż z każdej strony w Cook4me.
Etap 4 /5
Schab zostaw w misie Cook4me i zalej bulionem. Nałóż nakładkę Extra Crisp i piecz przez 90 minut co jakiś czas obracając oraz polewając powstałym sosem. Czas: 90 minut Temperatura: 190°C
Etap 5 /5
Wyjmij schab i daj mu odpocząć 10 minut. Następnie pokrój w plastry i podaj w towarzystwie sosu z ulubionymi warzywami oraz kluskami.