Pasta cream cheese z pomidorami
- Całkowity czas 17 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
80 g Pasta muszelki
60 g Cream cheese
1 Średniej wielkości pomidor
1 łyżka Oleju (jaki się lubi/ma)
Sól i pieprz
250 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Uruchom gotowanie (z otwartą pokrywą), ponieważ trochę zajmie, by się miska podgrzała. Pokrój pomidora na małe kawalki, w kostkę. Po podgrzaniu misy dodaj olej, pomidory, pieprz i sól. Smaż do zmiękczenia lub zakończenia czasu.
Etap 2 /5
Ostrożnie otwórz urządzenie. Dodaj 250 ml wody i 80 g makaronu. Lepiej trochę więcej makaronu niż za mało.
Etap 3 /5
Zamknij urządzenie. Czas można dostosować do długości gotowania makaronu napisanej na opakowaniu (najlepiej użyj taki sam czas jak na opakowaniu). Zaczekaj aż urządzenie wypuści parę.
Etap 4 /5
Ostrożnie otwórz urządzenie i wymieszaj makaron z sosem. Dodaj cream cheese, dokładnie wymieszaj, aż nie widzisz grudek.
Etap 5 /5
Podaj danie w miseczce, najlepiej je się widelcem.