Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
3 Papryki
1 Kalafior
200 g Sera żółtego
200 g Tofu
200 ml Passaty pomidorowej
1 Por
1 łyżka Masła klarowanego
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Kalafiora zetrzyj na tarce na grubych oczkach. W ten sposób będzie przypominał strukturę ryżu. W Cook4Me rozgrzej 1 łyżkę masła i smaż kalafiora.
Etap 3 /6
Pora umyj i pokrój i dorzuć do kalafiora razem z rozkruszonym tofu – smaż.
Etap 4 /6
Paprykę umyj, przekrój na pół i wydrąż gniazdo. Ser żółty zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Etap 5 /6
Do podsmażonych warzyw i tofu wlej passatę pomidorową oraz dodaj przyprawy.
Etap 6 /6
Gotowy farsz połącz z połową sera żółtego, a następnie nadziej papryki. Pozostałą ilością sera posyp papryki. Umieść w Cook4Me i użyj nakładki Extra Crisp. Czas: 20 minut.