Krem z kalafiora
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Główka kalafiora
500 g Ziemniaków
750 ml Dowolnego bulionu
1 Cebula
4 Ząbki czosnku
1 łodyga Selera naciowego
1 c Mleka
1 liść Liść laurowy
1 łyżka Kminu rzymskiego
0.5 łyżeczka Kurkumy
0.5 łyżeczka Kolendry
Pieprz i sól do smaku
1 łyżka Oleju roślinnego
2 Garście parmezanu (opcjonalnie)
Kilka plasterków boczku (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Kalafiora podziel na różyczki. Ziemniaki, cebulę, czosnek i seler pokrój w kostkę.
Etap 2 /4
Do Cook4me dodaj łyżkę oleju i wrzuć cebulę. Po upływie 1,5 minuty dodaj czosnek i seler. Mieszaj. Po kolejnej minucie ziemniaki, kalafior i przyprawy (liść laurowy, łyżkę kminu rzymskiego, pół łyżeczki kurkumy i kolendry, odrobinę soli (w zależności od słoności bulionu) i pieprzu.
Etap 3 /4
Do garnka dolej bulion i domknij pokrywę. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 4 /4
Otwórz pokrywę urządzenia. Wyjmij liść laurowy. Dolej mleko i zmiksuj całość na gładki krem. Przelej zupę do miseczek. Wierzch posyp tartym parmezanem i podsmażonymi kawałkami boczku.