Panini z szynką
- Całkowity czas 13 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
4 Bułka na panini
20 g Masło lub oliwa z oliwek
4 Plaster/kromka Szynka
2 Pomidor
0.5 łyżka Suszone oregano
100 g Tarty ser
Sól i pieprz
Akcesoria
Płyta do panini
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przekrój bułki wzdłuż na pół.
Etap 2 /8
Posmaruj zewnętrzną stronę każdej połówki roztopionym masłem lub oliwą z oliwek.
Etap 3 /8
Na dolnej połowie każdej bułki ułóż plasterek szynki.
Etap 4 /8
Na wierzchu połóż plasterki pomidora i posyp suszonym oregano.
Etap 5 /8
Posyp tartym serem, dopraw solą i pieprzem.
Etap 6 /8
Przykryj górną połówką bułki.
Etap 7 /8
Rozgrzej urządzenie.
Etap 8 /8
Umieść panini w urządzeniu.