Makaron z szynką włoską
- Całkowity czas 17 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
360 g Makaron muszelki
150 g Szynka włoska
150 g Szalotki
6 łyżka Oliwa z oliwek
250 ml Białe wino
250 g Mascarpone
700 ml Niesolony bulion warzywny
100 g Tarty ser pecorino
3 łyżeczka Mąka kukurydziana
1 szczypta Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj mąkę z mascarpone. Ustaw po jednej stronie. Wlej olej do Cook4Me.
Etap 3 /7
Dodaj szalotki i gotuj, aż się zarumieni. Dodaj makaron i szynkę. Gotuj przez 1 minutę, mieszając.
Etap 4 /7
Odtłuść patelnię winem. Wymieszaj. Gotuj aż do całkowitego odparowania cieczy. Dodaj bulion i trochę pieprzu.
Etap 5 /7
Gotuj składniki.
Etap 6 /7
Dodaj pozostałe składniki. Uruchom tryb podsmażania na 1 minutę, jednocześnie mieszając.
Etap 7 /7
Serwuj ciepłe.