Panierowane kotlety z kurczaka
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g Mąka
1 Jajko
60 g Bułka tarta
1 łyżeczka Czosnek w proszku
2 Cienkie kotlety z kurczaka (indyka)
0.5 Cytryna przekrojona na pół
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj trzy talerze na panierkę: na pierwszy wsyp mąkę doprawioną solą i pieprzem. Na drugim ubij jajka. Na trzecim talerzu wymieszaj bułkę tartą i czosnek w proszku. Obtocz w mące eskalopki, strząśnij nadmiar, następnie zanurz w ubitym jajku i obtocz w bułce tartej.
Etap 2 /4
Umieść eskalopki w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /4
W połowie pieczenia obróć eskalopki.
Etap 4 /4
Podawaj natychmiast z kawałkiem cytryny i brokułami posypanymi parmezanem.