Nuggetsy z kurczaka
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 g Filet z kurczaka
3 Jajko
90 g Mąka
210 g Bułka tarta
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Usuń ścięgna i nadmiar tłuszczu z filetów z kurczaka. Pokój je w plastry o grubości około 1-2 cm, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Etap 2 /4
Przygotuj trzy talerze do panierowania: w pierwszym umieść mąkę doprawioną solą i pieprzem. W drugim ubij jajko. W trzecim rozłóż bułkę tartą.
Etap 3 /4
Każdy kawałek kurczaka panieruj najpierw w mące, strzepując jej nadmiar, następnie zanurzając w ubitym jajku i na koniec dokładnie obtaczając w bułce tartej.
Etap 4 /4
Włóż nuggetsy do urządzenia wyposażonego w płytkę, uważając, aby nie nachodziły na siebie. Skrop je odrobiną oliwy z oliwek. Rozpocznij proces gotowania.