Panierowane krewetki z curry
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 łyżka Mąka
2 Jajka
Olej
Sól
75 g Bułka tarta
1 łyżka Przyprawa curry
18 Surowe obrane krewetki
Akcesoria
Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wsyp mąkę do miski. W drugiej misce rozbij jajka i ubij z 2 łyżeczkami oleju oraz dużą szczyptą soli. W trzeciej misce wymieszaj bułkę tartą i proszek curry.
Etap 2 /4
Posmaruj olejem oba grille Easy Fry Oven & Grill.
Etap 3 /4
Zanurz po kolei każdą krewetkę w mące, następnie w ubitych jajkach, a na koniec pokryj bułką tartą. Zanurz je ponownie w jajku i bułce tartej, a następnie ułóż na grillach.
Etap 4 /4
Wsuń grille na górną i środkową półkę Easy Fry Oven & Grill, a na dole umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL i piecz przez 5 minut, zmieniając grille w połowie pieczenia.