Paluszki z sera feta
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Czosnek
4 Pomidor
250 g Ser feta
2 Jajko
40 g Bułka tarta
10 cl Woda
Oliwa z oliwek
Sól pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Do tego przepisu wymagana jest pokrywa EXTRA CRISP. Przygotuj składniki. Posiekaj ząbek czosnku. Ser feta pokrój na paluszki. Pomidory pokrój w grubą kostkę. Roztrzep jajko.
Etap 2 /8
Włóż paluszki fety do wody z lodem i schładzaj przez 30 sekund. Wysusz je na papierze kuchennym. Wymieszaj bułkę tartą z solą i pieprzem. Zanurzaj paluszki w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej. Odłóż na bok.
Etap 3 /8
Wlej oliwę i podsmaż czosnek. Dodaj pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Wlej wodę.
Etap 4 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /8
Przełóż sos do innego naczynia.
Etap 6 /8
Do misy Cook4me wlej olej i podsmaż paluszki.
Etap 7 /8
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program P2 na 12 minut. Obróć paluszki w połowie pieczenia.
Etap 8 /8
Podawaj z pomidorami.