Dip z papryki i sera feta
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Czerwona papryka
120 g Naturalny ser feta
120 g Łuskane orzechy włoskie
3 szt. Ząbki czosnku
15 szt. Krople Tabasco ©
6 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Rozkrój paprykę. Usuń gniazda nasienne, odkrój białe części. Włóż paprykę do koszyka do gotowania na parze. Do Cook4Me wlej 200 ml wody i ustaw w nim koszyk.
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Usuń skórę. Zblenduj na drobno z pozostałymi składnikami.