Pad thai z indykiem i kapustą pak choi (low carb)
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
400 g Mięsa z piersi indyka
400 g Makaronu konjac
200 g Kapusty pak choi
60 g Kiełków fasoli mung
2 Marchewki
Szczypiorek
50 g Orzechów nerkowca
4 Ząbki czosnku
20 g Masła klarowanego
10 g Imbiru marynowanego
20 ml Soku z cytryny
25 ml Sosu sojowego
15 g Erytrytolu
5 g Przyprawy tajskiej
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Marchew obierz i za pomocą specjalnej obieraczki pokrój w cienkie nitki. Kapustę dokładnie umyj i pokrój w paski. Mięso z indyka umyj, oczyść i pokrój w paski, a następnie wymieszaj z tajską przyprawą.
Etap 3 /8
W Cook4Me umieść masło i podsmaż indyka wraz z marchewką i kapustą.
Etap 4 /8
Szczypior umyj i pokrój. Wykonaj sos. W jednym naczyniu połącz ze sobą sos sojowy, sok z cytryny oraz erytrytol.
Etap 5 /8
Czosnek obierz i rozdrobnij. Makaron konjac porządnie przepłucz i odcedź.
Etap 6 /8
Do podsmażonych warzyw i mięsa dodaj kiełki fasoli oraz imbir i smaż jeszcze przez chwilę.
Etap 7 /8
Na koniec dodaj makaron konjac oraz zalej sosem. Porządnie wymieszaj.
Etap 8 /8
Danie podaj ze szczypiorkiem oraz orzechami nerkowca.