Golonko z kapustą i warzywami
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
1.4 kg golonki wieprzowej
3 marchewki
0.5 selera
500 g kapusty kiszonej
3 liście laurowe
6 ziarenek pieprzu
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżka majeranku
2 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Golonki umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Marchewkę i seler obrać.
Etap 2 /4
Marchewki i seler pokroić w paski. Kapustę kiszoną można również pokroić - według uznania. Dodać liście laurowe oraz ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Posypać połową łyżki majeranku. Kapustę ułożyć na dnie garnka urządzenia Cook4me i włożyć mięso. Dołożyć pokrojone warzywa posypując całość resztą majeranku i pieprzu. Ustawić gotowanie na wysokim ciśnieniu. Ustawić czas na 45 min. Nacisnąć START.
Etap 3 /4
Gotować na wysokim ciśnieniu 45 minut.
Etap 4 /4
Wyłożyć golonki na talerze. Obłożyć kapustą i warzywami. Podawać na gorąco. Smacznego!