Pizza z grzybami
- Całkowity czas 46 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 36 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Grzyby
2 Pomidory
1 Gotowy prostokątny spód do pizzy, pocięty na 6 części
9 g Przecier pomidorowy
150 g Plasterki sera cheddar
Zioła prowansalskie
2 łyżka Oliwa z oliwek
Akcesoria
Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Na górną półkę Easy Fry Oven & Grill włóż tacę grillową stroną na pizzę, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut.
Etap 2 /4
Umyj i potnij grzyby na ćwiartki, a pomidory na plasterki. Rozwałkuj ciasto na pizzę i potnij na 6 prostokątów.
Etap 3 /4
Po nagrzaniu urządzenia umieść 2 prostokąty na tacy na pizzę, posmaruj każdy z nich przecierem pomidorowym, pokryj plasterkiem sera, 2 plasterkami pomidora i kilkoma ćwiartkami grzybów. Dodaj szczyptę ziół prowansalskich i spryskaj oliwą z oliwek. Za pomocą zdejmowanego uchwytu włóż tacę z powrotem do Easy Fry Oven & Grill i wznów gotowanie w trybie PIZZA ustawionym na 190°C i 12 minut.
Etap 4 /4
Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, wyjmij upieczone pizze i powtórz kroki, aby przyrządzić kolejne.