Orientalne pikle z ogórka
- Całkowity czas 14 min.
- 14 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
500 grams
500 g Ogórków
300 g Cukru
300 g Octu winnego
4 Ząbków czosnku
1 Czerwona cebula
Papryczka chili
50 g Sezamu
20 g Oleju sezamowego
40 ml Oleju roślinnego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Czosnek i chilli (z gniazdami nasiennymi) kroimy w plasterki.
Etap 2 /5
W Cook4me włączamy smażenie i wlewamy 40 ml oleju. Wrzucamy posiekane chili, czosnek i sezam. Smażymy 1 minutę i zatrzymujemy proces.
Etap 3 /5
Ogórka kroimy na pół i wydrążamy środki. Tak przygotowanego ogórka kroimy pod kątem w półplastry. Czerwoną cebulę kroimy w piórka.
Etap 4 /5
Wszystkie warzywa wrzucamy do misy, dodajemy cukier, ocet i olej sezamowy. Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Gotowe pikle przekładamy do słoika.