Pikle z dyni hokkaido
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
700 g Dyni hokkaido
1 Papryczka chilli
180 g Octu winnego
170 g Cukru brązowego
2 Ząbki czosnku
250 g Kopru włoskiego
80 ml Oleju
170 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Dynię kroimy na pół, wydrążamy środek i kroimy na półksiężyce. Papryczkę chilli i czosnek siekamy i wkładamy do Cook4me. Zalewamy wszystko wodą, octem, olejem i zasypujemy cukrem.
Etap 2 /4
Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 4 minuty.
Etap 3 /4
Przekładamy gorącą dynię do słoików i chłodzimy.
Etap 4 /4
Serwujemy z dowolnymi dodatkami, np. grzanka, serek śmietankowy, świeżo mielony pieprz.