Omlet hiszpański z ziemniakami i chorizo
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
6 osób
500 g Ziemniak
1 Cebula
150 g Pieczarka
100 g Chorizo
8 Jajko
4 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Szczypiorek
2 łyżka Pietruszka
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Obierz i umyj ziemniaki. Pokrój je wzdłuż na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę pokrój w cienkie plasterki. Potrzebujesz małych, cienkich kawałków ziemniaków.
Etap 2 /8
Obierz cebulę. Przekrój ją na pół, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
Etap 3 /8
Pieczarki umyj i również pokrój w cienkie paski.
Etap 4 /8
W dużej misce ubij jajka. Dodaj posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /8
Przed uruchomieniem umieść blachę do pieczenia w OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu dodaj oliwę z oliwek, cebulę i pieczarki i smaż przez 2 minuty.
Etap 6 /8
Dodaj ziemniaki i pokrojone w kostkę chorizo. Smaż około 25 minut, aż ziemniaki będą gotowe. Mieszaj równomiernie drewnianą łyżką.
Etap 7 /8
Dodaj ubite jajka, zamknij Optigrill i piecz przez 8 minut.
Etap 8 /8
Podawaj na ciepło lub na zimno.