Nuggetsy z tofu
- Całkowity czas 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Wędzone tofu
80 g Mąka
1 łyżeczka Papryka mielona
1 łyżeczka Czosnek w proszku
100 ml Mleko
1 łyżka Olej
80 g Panierka panko
100 g Masło orzechowe
1 Skórka z limonki
1 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój tofu w kawałki o wielkości nuggetsów.
Etap 2 /6
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, paprykę, czosnek, sól i pieprz. Powoli wlewaj mleko i mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj kawałki tofu. Dobrze wymieszaj, aby obtoczyć je w cieście. Umieść obtoczone kawałki tofu po kolei na talerzu z panierką panko. Dokładnie obtocz panierką.
Etap 3 /6
Umieść nuggetsy na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
Odwróć je w połowie pieczenia – zewnętrzna warstwa powinna być złotobrązowa i chrupiąca.
Etap 5 /6
W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos. Odstaw na bok.
Etap 6 /6
Podawaj od razu.