Nuggetsy z boczniaków
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Boczniaków
3 Jajka
3 łyżka Mąki
4 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżeczka Curry
Sól i pieprz
Bułka tarta
Olej do smażenia
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Etap 2 /6
Do miski wsypać mąkę, doprawić solą praz pieprzem, 2 łyżeczkami słodkiej papryki oraz 1 łyżeczką czosnku granulowanego i dokładnie wymieszać. Dodać boczniaki i ponownie wymieszać.
Etap 3 /6
W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać 1 łyżeczkę curry oraz 2 łyżeczki słodkiej papryki i dokładnie wymieszać. W trzeciej misce przygotować bułkę tartą.
Etap 4 /6
Każdy kawałek boczniaka zamoczyć w jajku, a potem obtoczyć dokładnie w bułce tartej.
Etap 5 /6
Nuggetsy smażyć w trzech partiach. Do urządzenia wlać olej i smażyć w trybie średnie podsmażenie 8 min, obracając.
Etap 6 /6
Po usmażeniu odłożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.