Nadziewane pieczarki
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 kawałek duże pieczarki z usuniętymi trzonami
100 g liście młodego szpinaku
100 ml sos marinara
100 g tarty ser mozzarella
1 łyżka Zioła włoskie
10 kawałek pomidorki koktajlowe
6 szt. drylowane zielone oliwki
20 g tarty parmezan
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia Snacking & Baking XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż kapelusze do formy do pieczenia – trzony powinny być skierowane ku górze.
Etap 2 /4
Wypełnij każdą pieczarkę liśćmi młodego szpinaku, sosem marinara i tartym serem mozzarella. Na wierzchu połóż pomidorka koktajlowego i plasterki oliwek, a następnie posyp tartym parmezanem.
Etap 3 /4
Włóż akcesorium do OptiGrill. Zamknij pokrywkę i włącz grilla. Wybierz tryb manualny i ustaw temperaturę gotowania na 250°C (kolor czerwony), a następnie naciśnij OK. Piecz przez 10 minut lub dopóki ser się nie rozpuści, a wierzch nadzienia nie zrobi się złotobrązowy.
Etap 4 /4
Przed podaniem ozdób posiekaną bazylią.