Kotlety z pieczarkami nadziewanymi serem
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Filety z kurczaka
100 g Cebulka dymka
100 g Ser tarty
40 g Majonez
Sól, pieprz
500 g Pieczarka
150 g Śmietana
150 g Ser tarty
3 łyżka Posiekany koperek
3 łyżka Posiekany szczypiorek
1 łyżka Sok z cytryny
Akcesoria
Blacha do pieczenia Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Aby przyrządzić kotlety: wymieszaj mięso drobiowe z cebulkami dymkami, tartym serem, majonezem, solą i pieprzem. Uformuj 12 spłaszczonych pulpetów i wkładaj je do lodówki, w miarę jak przygotowujesz kolejne.
Etap 2 /4
Odetnij trzony i umyj kapelusze. Umieść kapelusze obok siebie w formie do pieczenia i dopraw wewnętrzne powierzchnie solą i pieprzem. Wymieszaj kwaśną śmietanę z tartym serem, koperkiem i szczypiorkiem, a następnie nadziej pieczarki.
Etap 3 /4
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w czerwonym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia ustaw grill w trybie Kompletny posiłek i otwórz go. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Wlej sok z cytryny między pieczarki i umieść kotlety na płycie grilla. Grilluj przez 10 minut, obracając kotlety w połowie gotowania.
Etap 4 /4
Podawaj od razu.