Krokiety keto z kapustą i pieczarkami
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Pieczarek
100 g Kapusty kiszonej
1 Duża cebula
1 liść Liść laurowy
1 Ziele angielskie
1 łyżeczka Suszonego czosnku
5 Suszonych grzybów leśnych
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
3 łyżka Masła
2 Jajka
200 g Mascarpone
6 Białek jaj
50 g Bułki tartej keto
1 Jajko do obtoczenia krokietów
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Kapustę kiszoną dobrze przepłucz i pokrój w mniejsze kawałki. Kapustę zanurz w wodzie i gotuj z liściem laurowym, zielem angielskim oraz suszonymi grzybami.
Etap 3 /7
W międzyczasie zrób ciasto naleśnikowe. Połącz jajka, białko oraz mascarpone za pomocą blendera.
Etap 4 /7
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Kapustę odcedź i smaż z resztą warzyw na maśle. Przypraw solą oraz pieprzem.
Etap 5 /7
Smaż naleśniki z obu stron na cienkiej patelni.
Etap 6 /7
Naleśniki nadziewaj gotowym farszem i zwiń w rulon. Obtocz w jajku i bułce tartej keto (można w zmielonych migdałach).
Etap 7 /7
Smaż naleśniki z obu stron na maśle.