Mumie z ciasta francuskiego
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
2 Ciasto ptysiowe
Dżem morelowy lub pomarańczowy
24 Cukier
2 łyżeczka Cukier trzcinowy
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wytnij 6 prostokątów z ciasta francuskiego, a resztę ciasta, pokrój na cienkie paski.
Etap 2 /5
Na każdy prostokąt nałóż trochę dżemu nie dotykając brzegów. Zwilż brzegi wodą i umieść na nich paski. Delikatnie dociśnij brzegi tak, aby paski przykleiły się do siebie.
Etap 3 /5
Posyp paski odrobiną cukru i wstaw kawałki ciasta francuskiego w zamrażarce na 10 minut.
Etap 4 /5
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 5 /5
Pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.