Muffinki z nasionami i truskawkami
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
40 g roztopione masło
40 g brązowy cukier
75 g drobny cukier
100 g mąka
75 g mielone migdały
6 g proszek do pieczenia
100 ml zsiadłe mleko
1 Jajko
60 g truskawki
20 pęczek mieszanka ziaren
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Nagrzej piekarnik do 200°C.
Etap 2 /6
Usuń szypułki i opłucz truskawki w czystej wodzie.
Etap 3 /6
Wrzuć wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem truskawek i nasion.
Etap 4 /6
Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go. W razie potrzeby użyj mieszadła.
Etap 5 /6
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę, dodaj truskawki, a następnie ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go, aby szybko wszystko wymieszać.
Etap 6 /6
Przelej wszystko do foremek do babeczek, posyp mieszanką nasion i piecz przez około 20 minut.