Bita śmietana z truskawkami i jabłkami
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 szt. Listki żelatyny
500 g Truskawki
10 szt. Świeża mięta
200 ml Sok jabłkowy
80 ml Śmietana 30%
240 g Zielone jabłka
200 ml Bita śmietana
Cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wymieszaj truskawki, cukier i miętę. Przełóż do miseczek. Włóż do lodówki.
Etap 3 /6
Wlej sok jabłkowy i śmietanę do Cook4me. Dodaj odsączone listki żelatyny. Umieść pokrojone w kostkę jabłka w koszyku do gotowania na parze.
Etap 4 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /6
Zblenduj. Chłodź przez 3-4 godziny. Dodaj bitą śmietanę.
Etap 6 /6
Włóż do lodówki na 1 godzinę. Podawaj truskawki pokryte bitą śmietaną.