Bezglutenowe muffinki z masłem migdałowym i dżemem.
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
160 g masło migdałowe
140 g dojrzałe banany
2 Jajka
100 g miód
60 g mąka owsiana
20 g mielone siemię lniane
1 łyżka ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka drożdże
12 łyżka dżem malinowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Nagrzej piekarnik do 190°C i natłuść formy do muffinek.
Etap 2 /5
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem dżemu malinowego. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 3 /5
Przelej 30 ml ciasta do każdej natłuszczonej formy do muffinek.
Etap 4 /5
Nałóż 1 łyżkę stołową dżemu, a następnie pokryj go resztą ciasta.
Etap 5 /5
Piecz przez 10–12 minut w temperaturze 190°.