Sałatka z miodowym łososiem i truskawkami
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
100 g Fileta z łososia
2 łyżka Sosu sojowego
1 łyżka Miodu
1 Ząbek czosnku
Sok z cytryny
1 łyżka Oleju sezamowego lub oliwy
Ulubiona zielenina, np. roszponka, szpinak
Truskawek
1 Młoda cebulka
Czerwonej cebuli
4 Rzodkiewki
2 łyżka Oliwy
1 łyżeczka Musztardy
1 łyżeczka Miodu
Sok z cytryny
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Łososia pokrój w kostkę i wymieszaj z sosem sojowym, miodem, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz olejem. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na kilka godzin/całą noc.
Etap 2 /3
Włóż łososia do AirFryer’a Tefal i piecz w 190°C ok. 12-15 minut, aż będzie przyrumieniony. Podczas gdy łosoś się piecze, przygotuj pozostałe składniki: wymieszaj dressing, cebulkę posiekaj, truskawki pokrój na mniejsze kawałki, a rzodkiewkę pokrój na cienkie plasterki najlepiej przy użyciu mandoliny.
Etap 3 /3
Ułóż wszystkie składniki sałatki w misce, dodaj łososia i polej sosem. Smacznego!