Mini pizzerki z kalafiora
- Całkowity czas 26 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Kalafior
200 g Sera cheedar
1 Jajko
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
100 g Pieczarek
100 g Kurczaka wędzonego
50 ml Ketchupu bez cukru
50 g Oliwek czarnych
1 łyżka Masła
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Kalafiora dokładnie umyj i umieść w misie Cook4Me ze 100 ml wody. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 3 /6
Przygotuj resztę składników. Ser zetrzyj tarką na grubych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Kurczaka rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Etap 4 /6
Ugotowanego kalafiora odcedź i rozdrobnij, a następnie umieść w ściereczce i wyciśnij jak najwięcej wody. Kalafiora połącz z połową startego sera, jajkiem oraz przyprawami.
Etap 5 /6
Masę z kalafiora podziel na 8 części i uformuj cienkie placuszki przypominające mini pizzerinki. Smaż z obu stron do chrupkości.
Etap 6 /6
Na usmażony spód daj pół łyżeczki ketchupu, starty ser, pieczarki oraz kurczaka. Użyj pokrywki Extra Crisp. Tryb ręczny, czas gotowania: 4 minuty.