Makaron buraczany z indykiem i pesto
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g makaronu świderki z burakiem Lubella
200 g filetu z indyka
1 puszka czerwonej fasoli
4 łyżka zielonego pesto Barilla alla Genovese
50 g rukoli
400 ml bulionu
0.5 łyżeczka pieprzu
2 łyżka oliwy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Fasolę wypłukać i odcedzić. Indyka pokroić w paski i przyprawić pieprzem.
Etap 2 /5
Indyka podsmażyć na oliwie przez 5 minut.
Etap 3 /5
Do misy urządzenia dorzucić fasolę, smażyć jeszcze minutę.
Etap 4 /5
Do misy urządzenia dorzucić makaron, 4 łyżki pesto, 400 ml bulionu i wszystko wymieszać. Gotować pod ciśnieniem 6 minut.
Etap 5 /5
Po skończeniu gotowania, otworzyć pokrywę. Dorzucić rukolę, wymieszać.